Jäsenkirje Nygréneille 5.11.2015

Tilapäivitys

Edellinen Nygrénien sukutapaaminen pidettiin Joensuun Enossa 15.8.2015. Paikalle oli kokoontunut parikymmentä suvun jäsentä ja samalla kuultiin hieman historiaakin paikasta ja sen asukkaista. Nygrén-sukupuujulisteita myytiin halukkaille.

Sukuseuran hallituksessa on suunniteltu sukukirjan toteuttamista ainakin pienimuotoisena hankkeena. Jonkin verran materiaalia onkin kertynyt kuvista ja lyhyistä kertomuksista. Sukuseuran sihteerillä on myös tallennettuja haastatteluita joiltakin vielä elossa olevilta tai edesmenneiltä suvun jäseniltä.

Kirjaa varten tarvitaan lisää materiaalia. Sukuseura pyytääkin suvun jäseniä toimittamaan suoraan sihteerille kertomuksia omasta lapsuudestaan ja esimerkiksi isovanhemmistaan. Muistitieto on erityisen uhanalaista, kun ottaa huomioon miten ihmisen muisti tahtoo heikentyä iän myötä. Ethän jätä kirjaamatta muistojasi, sillä niitä ei ehkä myöhemmin kukaan muu enää saa kuulla. Lähetä kertomuksesi kirjeen lopussa olevaan osoitteeseen mahdollisimman pian, ainakin tämän talven aikana.

Sukuseuran sihteeri on tutkinut kuluneen vuoden aikana Heinolan ja Sysmän Nygrenejä. Vuosi sitten syksyllä seura ilmoitti Helsingin Sanomissa sukujuhlistaan ja sen perusteella tuli useitakin yhteydenottoja. Yksi johtolanka johti laajempaan sukututkimukseen Erik Nygrénistä, joka oli syntynyt Sysmän Nuoramoisilla vuonna 1852. Kirkonkirjoista selvisikin, että kyseinen Erik oli saman nimisen sepän pojanpoika. Seppä oli harjoittanut ammattiaan 1700- ja 1800-luvun vaihteessa muun muassa Orimattilassa, Nastolassa ja Heinolassa. Sukuyhteyttä Pohjois-Karjalaan ei ilmeisesti ole.