Sukuseuran toiminta vuonna 2018

Toukokuussa 2018 järjestettiin sukukokous Kontiolahdella sukuseuran jäsenille. Pääjärjestäjänä toimi hallituksen uusi jäsen Helge Nygrén. Hän järjesti vanhalla koululla Kontiorannassa museokierroksen sukuseuran jäsenille. Paikalle tuli 15 sukuseuran jäsentä Pohjois-Karjalan alueelta. Museoon päästiin ilmaiseksi, mutta osallistujilta kerättiin ruokailumaksu.  Sukukokouksen aikana keskusteltiin myös sukukirjan edistämisestä ja henkilötietojen keräämisestä siihen tarkoitukseen.

Toukokuussa EU:n uusi henkilötietodirektiivi tuli voimaan ja se lisäsi myös sukuseuran henkilörekisterin hoitamiseen liittyviä velvollisuuksia. Verkkosivujen tietoturva tuli siten ajanmukaistaa. Siitä huolehti Sami Nygrén. Suurimmat kulut vuonna 2018 olivatkin juuri verkkosivuihin liittyvät maksut, kun domainmaksu uusittiin vuosiksi 2018 – 2022. Verkkosivujen vuosikustannukset ovat 197 euroa.

Sukututkimushankkeena vuonna 2018 oli Enon Nesterinsaaren asiakirjat. Erkki Nygrén oli luovuttanut jo 1980-luvulla kotitilaansa koskevat asiakirjat Joensuun maakunta-arkistoon, josta ne tilattiin Helsinkiin Mikko Nygrénin tutkittaviksi. Selvisi muun muassa, että eräs Carl Nygrén oli ollut selvittämässä kiistaa Enossa vuonna 1813. Kyseessä ei voinut olla kuitenkaan esi-isämme Carl, joka oli tuohon aikaan Kiihtelysvaarassa eri ammatissa.

Sukukirjahanke eteni siten, että Matti Nygrén ja Merja Konsti kirjoittivat aiempina vuosina tehtyjä äänitiedostoja kirjalliseen muotoon. Niitä on tarkoitus käyttää uudessa sukukirjassa vuonna 2020. Myöskin henkilötietolomakkeiden kerääminen on edennyt ja sihteerin kansiossa on jo parikymmentä allekirjoitettua sukutietolomaketta.

Vuonna 2018 sukuseuran hallitukseen kuului Helge Nygrén, Jarmo Nygrén, Matti Nygrén, Mikko Nygrén, Ritva Hakanen, Merja Konsti ja Olli Pesonen.  Sukuseuran hallitus kokoontui vuoden aikana kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran kokoonnuttiin tammikuussa Helsingissä asukastila Krunan Mestassa. Toinen kokous pidettiin myös Helsingissä Old Tea Shopin teehuoneella. Toiminnantarkastajina toimivat Pertti Pesonen ja Marja Jaakonaho os. Nygrén.

Vuoden aikana ei liittynyt uusia jäseniä, mutta muutama katsottiin eronneeksi jäsenmaksurästien takia, joten jäsenmäärä oli vuoden lopussa 65.