Sukukokous 30.7.2011 ja hallituksen päätöksiä 8.10.2011

Sukuseuran sukujuhlat onnistuivat heinäkuun lopulla Huhmarissa. Sukujuhlilla syötiin ja nautittiin kauniista kesästä järven rannalla. Illalla tanssittiin ja päivällä kuunneltiin, sekä lauantaina että sunnuntaina, mielenkiintoisia esityksiä muutamista suvun jäsenistä, jotka ovat eläneet haastavissa oloissa Suomessa tai ulkomailla. Säät suosivat juhlijoita ja tekniikka toimi Huhmarin lomakeskuksessa mainiosti. Hallitus pyytää jäseniä lähettämään kuvia sukujuhlista joko paperisia tai digitaalisia sukuseuran sihteerille.
Varsinaisessa sukukokouksessa 30.7.2011 päätettiin, että sukuseuran puheenjohtajana jatkaa Matti Nygrén, varapuheenjohtajana Yrjö Nygrén ja hallituksessa Mikko Nygrén sihteerinä sekä taloudenhoitajana, muina hallituksen jäseninä Ritva Hakanen, Olli Pesonen, Sirkka Pesonen ja Vieno Marienberg. Tilintarkastajia ei valittu vaan toiminnantarkastajiksi valittiin Ilmari Nygrén Tahvon sukuhaarasta ja Pertti Pesonen Mikon sukuhaarasta ja varatoiminnantarkastajiksi Kari Nygrén ja Pertti Hakanen.

Sukuseuran uusi hallitus osallistui lauantaina 8.10. Vantaalla tapahtumaan ”Kuulutko sukuuni?” Se on Suomen suurin sukututkimustapahtuma ja paikalla oli useita kymmeniä näytteilleasettajia sekä satoja kävijöitä. Tapahtumassa kuultiin myös mielenkiintoinen luento DNA-testien avusta sukututkimukselle. Amerikkalainen FamilyTreeDNA tekee DNA-testejä sylkinäytteen perusteella. Tästä innostuneena ja pohjatietoja saatuaan hallitus päätti tilata kaksi DNA-tutkimusta sukuseuran kustannuksella. Lisäksi muutamat suvun jäsenet tekevät omalla kustannuksellaan omat tilauksensa. Tutkimuksilla pyritään selvittämään eri Nygren-sukujen yhteyksiä ja oman sukumme alkujuuria useita satoja vuosia taaksepäin. DNA-tutkimukseen voi tutustua lähemmin internetissä sivulla www.familytreedna.com.

Sukuseuran hallitus on päättänyt jatkaa sukupuun täydentämistä. Joensuusta tilataan tietoja Carl Nygrénin (1792 – 1874) Margareta-tyttären jälkeläisistä. Koska tietosuojalain tulkinta on tiukentunut, ei 1900-luvun tietoja voida enää tutkia itse vaan ne täytyy tilata seurakunnasta maksua vastaan.

Sukuseuran omat kotisivut on päätetty päivittää ja erityisesti sukupuun tekninen sisältö tulee uudistumaan vuoden vaihteessa. Uuteen sukupuuhun voi nyt lisätä valokuvia ja äänitiedostoja. Kokeeksi sukupuuhun on lisätty Mikko Nygrénin omakuva ja katkelma Sirkka Pesosen haastattelusta. Toistaiseksi päivitys on kuitenkin vasta kokeilussa ja sen avaaminen käyttäjille tullaan ilmoittamaan sähköpostilla niille, joiden sähköpostiosoite on sukuseuran tiedossa. Uuden päivityksen takia käyttäjät joutuvat ehkä uusimaan salasanansa tai ainakin vahvistamaan sen uudelleen kotisivulla. Toistaiseksi sukupuussa on vielä vanha versio. Mikäli olet kiinnostunut liittymään sukupuun käyttäjäksi internetissä, voit lähettää sukuseuralle sähköpostiosoitteesi mieluiten suoraan sihteerin sähköpostiosoitteeseen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.