Nygrénien sukuseura ry:n päätöksiä 13.7.2013 Joensuussa

 1. Sukujuhlat 2014
  Seuraavat sukujuhlat päätettiin pitää Sofian kulttuurikeskuksessa Helsingissä ( Kalvik, Vuosaari ) 23. –  24.8.2014. Sukujuhlista tullaan tiedottamaan tarkemmin seuraavassa jäsenkirjeessä syksymmällä, sekä keväällä 2014 kirjeitse ja lehti-ilmoituksin.
 2. Carl Nygrén -tutkimus
  Sukseuran jäsen Juha Marienberg kertoi mielenkiintoisen historian Carl Nygrénin vaiheista. Tutkimuksen valossa näyttää hyvin mahdolliselta, että Erik Johan Nygrén olisi ollut Carl Nygrénin isä, koska ensimmäinen tieto Carl Nygrénistä on Kuopiosta poismuuttaneista ja Erik Johanin sukulaisia asui aivan lähellä Anna Jääskeläisen ja Pauli Rissasen asuinpaikkaa Kuopion maaseurakunnassa. Vahvistusta teorialle ei ole kuitenkaan saatu kirkonkirjoista. Todistettavasti Carl Nygrén muutti Kiihtelysvaaralle kuitenkin juuri Pauli Rissasen ja Anna Jääskeläisen mukana vuonna 1805.
 3. Geenitutkimus
  Geenitutkimuksen tarkoituksena on selvittää, ketkä Nygréneistä ovat samaa sukua ja ketkä ovat vain nimellisesti sukua. Vanhin tunnettu Nygrén Pohjois-Karjalassa oli räätäli Erik Nygrén (1733 – 1791) Rantasalmella. Hän asui myös jonkin aikaa Kuopiossa. Hänen vanhin poikansa Johan Erik Nygrén (1767 – 1826) oli nimismiehenä muun muassa Ilomantsissa. Sukuseura on päättänyt selvittää hänen suoran miespuolisen jälkeläisensä geeniryhmän. Jälkeläisestä voidaan saada Y-kromosominäyte, joka kertoo todennäköisesti myös hänen esi-isänsä Y-kromosomin tyypin. Sukuseura päätti maksaa DNA:n Y-67 markkerin testin.
 4. Sukupuujuliste
  Sukuseura on teettänyt Carl Nygrénin Mikko-pojan jälkeläisistä graafikko Pia-Maria Pohdon laatiman sukupuujulisteen. Koko suvusta vastaava A0-kokoinen  juliste maksaisi noin 500 euroa. Jo valmiista julisteesta kustannuksia on tullut 150 euroa. Päätettiin maksaa summa sukuseuran varoista. Päätettiin järjestää seuraavilla sukujuhlilla 2014 arpajaiset kattavan sukupuujulisteen kustannuksiin. Pääpalkintona on alkuperäinen sukupuujuliste, joka luovutetaan sukujuhlilla arvonnan voittajalle. Valmiista sukupuujulisteesta voidaan ottaa kopioita suhteellisen pienillä kustannuksilla muille halukkaille.
 5. Sähköinen sukupuu
  Sähköiseen sukupuuhun on tehty päivityksiä muun muassa Kaisa Nygrénin ja muutamien muiden sukulaisten kohdalle. Samalla on lisätty sota-arkiston tietoja sotavuosien vaiheista ja muun muassa taisteluista, joihin Nygrénit ovat osallistuneet talvi- ja jatkosodan aikana.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.